FOLLOWERS

Thursday, April 2, 2015

Rahsia Cantik Dengan Sustained Release Vita-C Plus

Assalamualaikum

Hakikatnya, terdapat pelbagai jenama Vitamin C yang dijual di pasaran. Tapi kenapa Vita-C Shaklee juga yang menjadi rebutan. Apa yang ada dengan Vita-C Plus Shaklee ni?



Salah satu sebab kenapa ia menjadi sebutan adalah kerana ia diformulasikan dalam bentuk Sustained Release (SR). Apa maksud SR ni? Bermaksud vitamin C tersebut dilepaskan secara sedikit demi sedikit selepas pengambilan. Dengan cara ini, badan mendapat bekalan vitamin C secara berterusan.



Vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi yang menyeluruh di mana dapat menyokong kesihatan jantung, meningkatkan sistem immunisasi, mengutuhkan sel-sel serta terbaik bagi meningkatkan kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.

Kebaikan Vita-C


  • mampu meningkatkan imun tubuh
  • membantu dalam penyembuhan luka dan memperbaiki struktur kulit
  • merawat resdung dan jerawat
  • mampu menjadi sebagai antihistamin dan mengawal allergi
  • sangat bagus dalam membantu penyerapan iron dalam darah
  • meningkatkan kesuburan rambut dan melawan kelemumur
Pengambilan Vita-C Shaklee bersamaan dengan pengambilan 7 biji oren.

Jom order sekarang!



Wednesday, April 1, 2015

Vita-lea Membantu Meningkatkan bacaan HB??

Assalamualaikum

Vita-lea Iron Formula adalah multivitamin pertama yang diformulakan oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1915. Sebelum ini Vita-lea dikenali sebagai 'Vitalized Minerals'.
Nah, ini la rupa Vita-lea dulu-dulu. Sangat klasik kan




Ini rupa Vita-lea sekarang. Sangat mudah untuk diambil.




Kelebihan dan kebaikan Vita-lea

Jika nak disenaraikan, kebaikan Vita-lea ni memang banyak. Ini antara kebaikannya yang mendorong ramai orang untuk mengambil Vita-lea sebagai supplemen harian mereka :-

→ Merupakan pelengkap nutrisi - bagus diambil oleh para ibu hamil dan menyusu, pesakit anemia dan bagi mereka yang kurang vitamin dan mineral dalam badan.

→ Memberikan tenaga segera - memberi tenaga, membantu kecergasan tubuh dan kecerdasan minda, bagus diambil bagi mereka yang sering letih dan lesu.

→ Meningkatkan kekuatan tulang dan immunisasi.

→ Meningkatkan kesihatan dan kecergasan secara menyeluruh.

Yang menariknya, dalam setiap tabletnya mengandungi 28 vitamin dan mineral penting untuk keperluan orang dewasa.

Mana nak cari yang sama macam Vita-lea? Hanya Vita-lea Shaklee je ada kelebihan-kelebihan itu.

Selain itu, Vita-lea telah disokong oleh 7 kajian klinikal serta telah menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu bagi memastikan ketulenan dan keberkesanan produk. Anda ingat membuat supplemen ini mudah? Banyak aspek yang perlu diberi perhatian bagi keselamatan pengguna.

Itulah kelebihan supplemen Shaklee, semuanya melalui piawaian-piawaian tertentu bagi kesihatan yang terbaik untuk pengguna.


Tuesday, September 30, 2014

Keluarkan kahak dan hingus bayi : Minyak Bawang Putih (Garlic Oil)

Assalamualaikum wbt


Alhamdulillah, baru lepas mengemas, dapat rehat kejap sambil2 tu nak update la blog yg hampir bersawang ni heheh..

*********

Ok. Pernah dengar tentang minyak bawang putih or garlic oil?

Pernah buat?

Tahukah korang apa kegunaannya dan apa yang istimewanya pasal minyak bawang putih ni?

Jom saya share..

1) Ambil bawang putih, bakar dengan kulit-kulitnya.
 

2) Dah bakar, buang kulit n penyek2 kan. Lepas tu letak minyak zaitun, minyak kelapa dara, minyak rambut atau minyak masak.


3) Tadaaaa..dah siap, jadilah minyak bawang putih. Boleh lah simpan dalam bekas untuk kegunaan sehari-harian :)

Apa kelebihan minyak ni sebenarnya?

Ok, seperti yang diketahui. Bawang putih adalah antibiotik, antivirus, antifungal semulajadi. 

Minyak ni boleh la disapu ke dada, belakang bayi, tapak kaki serta ubun-ubun dan cuping telinga bayi bagi merawat selsema atau batuk.

Ia juga boleh kurangkan sakit perut. Sapu je minyak dekat kawasan yang sakit. Bileh juga dijadikan minyak urut. Berangin je rasa, bau pun sedap. Kalau pening kepala, in shaa Allah hilang lepas hidu bau minyak bawang putih.

Selain tu, boleh juga buat rawatan steam. Cara dia titiskan sedikit minyak ke dalam baldi air panas. Lepas tu wapkan ke muka. Tersangat elok untuk selsema, batuk, resdung atau gatal-gatal muka dan sakit mata.

Senang je kan buat. Lepas ni boleh la try..
*********

SHAKLEE pun ada product garlic tau. Sangat bagus, boleh mengurangkan jerawat dan juga menstabilkan tekanan darah tinggi dan macam-macam lagi khasiatnya.. jom try
Pm/whatsapp
Puan Izzati +60134616303
Tq


Friday, September 26, 2014

Tips keluarkan kahak dan hingus bayi : STEAM PERCUSSION

Assalamualaikum wbt

Saya tengah break sekejap, rutin harian biasa mengepam susu heheh. Sambil2 tu nak share dengan korang 1 tips untuk keluarkan kahak dan hingus bayi dengan cara steam dan percussion. Bagus untuk diamalkan, tak perlu ubat, semulajadi sahaja.


Apa itu steam percussion?


Steam - adalah teknik wap air (wasap air panas)
 
Air panas + minyak bawang putih

Percussion - teknik tepukan ( dengan cara lekukan sedikit dekat tapak tangan dan tepuk belakang badan di kiri dan kanan - BUKAN DIRECT TULANG BELAKANG)


Bentuk tepukan

Kenapa nak buat steam percussion ni dekat bayi?


Sebab bila bayi dihidapi gejala selsema atau batuk berkahak, mereka tak pandai lagi nak keluarkan lendir/cairan di hidung dan juga kahak mereka dan menjadikan bayi tidak selesa. Bila lendir ni berkumpul, ia boleh membawa kemudaratan di mana boleh membawa gejala yg lebih teruk seperti asma, sesak nafas di mana lendiran tu terkumpul dan menyempitkan ruang pernafasan serta boleh juga membawa kepada batuk yang lama. So, dengan cara steam percussion ini ( steam sambil tepuk) dapat membantu mereka mengeluarkan lendir kahak dan hingus tersebut.


Bagaimana teknik ini dilakukan?


Ok, anda boleh sediakan air panas di dalam bekas seperti baldi, besen atau steamer. Titiskan sedikit minyak angin atau lebih mujarab dengan menggunakan minyak bawang putih. Kan saya ada share dekat sini cara buat minyak bawang putih tu hehe :)


Seterusnya wapkan bayi anda. Yes, memang dia akan menangis. Tapi bersabarlah, lendir tu akan keluar sendiri. Hasilnya, dia akan keluar melalui hidung atau najis. Sambil2 buat tepukan percussion tu, boleh juga sapukan minyak tu dekat belakang baby. Mesti baby bertambah selesa dan segar je hehe


My baby Azwar Firas :)

Orang dewasa pun kalau demam selsema atau batuk, boleh apply benda yang sama. In shaa Allah, mujarab. Try la


Tq


Wednesday, September 3, 2014

Golden Words By A Wise Man

Assalamualaikum wbt

Semalam dapat whatsapp dari group tempat kerja saya. Rasa tersenyum, tergelak seorang-seorang baca. Saya share sini, kita baca sama-sama ok. Ajak suami anda sekali



"If you want to change the world, do it when you are a bachelor. After marriage, you can't even change a TV channel"

"Listening to wife is like reading the terms and conditions of website. You understand Nothing, still you agreed..."

"Chess is the only game in the world, which reflects the status of the husband. The poor King can take only one step at a time...While the mighty Queen can do whatever she likes."

"All men are brave. Horror movies don't scare them...But 5 missed calls from wife...surely..."



Heheh saya seorang isteri dan saya juga tergelak-gelak baca ni. Bila tunjuk dekat encik suami, dia hanya tersenyum..
Mungkin betul la kot. Kan?

Heheh.. Whatever

Eh, jom dapatkan set kesuburan suami isteri Shaklee. Untuk suami isteri dua-dua boleh makan, saling melengkapi :)



posted from Bloggeroid

Monday, September 1, 2014

DI SEBALIK ABC & 123

Assalamualaikum wbt.

Post ringkas yang sangat menarik untuk dikongsi

💠Very menarik:

🔺jika:

A B C D E F G H I J K LM N O P Q R S T U V W X Y Z

Sama dengan:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

🔻maka,

🔹H+A+R+D+W+O+R+K;
8+1+18+4+23+15+18+11=98%

🔹K+N+O+W+L+E+D+G+E;
11+14+15+23+12+5+4+7+5=96%

🔹L+O+V+E;
12+15+22+5 = 54%

🔹L+U+C+K ;
12+21+3+11 = 47%

🔸Tiada Satu pun 100%. Apa yang 100%?

🔸Wang? NO!

🔹M+O+N+E+Y= 13+15+14+5+25=72%

🔸Leadership? NO!

🔹L+E+A+D+E+R+S+H+I+P= 12+5+1+4+5+18+19+8+9+16=97%

🔸Setiap masalah boleh diselesaikan dengan mengubah "ATTITUDE"... (sikap ) kita.

🔹A+T+T+I+T+U+D+E ;
1+20+20+9+20+21+4+5 = 💯%

Oleh with  ATTITUDE kita terhadap kehidupan pekerjaanlah yang membuat kita  💯% Successful.



Mathematics🔣🔢 yang sangat menakjubkan :)

Tuesday, August 19, 2014

GLA COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum wbt

Rasanya belum terlambat lagi saya nak ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin.. Al-Fatihah dititipkan buat penumpang MH17 dan MH370 serta mendoakan juga kesejahteraan Palestin..

Errm bulan 8, Ogos dah kita sekarang ya. Sangat pantas masa berlalu..
Throwback, kalau tahun lepas saya tengah mengandung 5 bulan time ni heheh..

Bulan 8, bulan Merdeka, bulan promosi untuk GLA Complex Shaklee.. Tak tahu apa itu GLA Complex? Jom, saya share tentang GLA Complex Shaklee yang mana banyak khasiatnya.. Bagi yang dah lama inginkan zuriat dan macam2 kaedah atau ubat yang dah dicuba, boleh lah ikhtiar dgn cara ini. In sha Allah, ada rezekinya. Ada customer saya yang pada mulanya makan GLA Complex Shaklee hanya untuk nak menstabilkan kitaran haidnya sahaja tetapi rezeki Allah bagi, tup2 mengandung pula..Alhamdulillah amin..

Selain untuk merawat kesuburan dan menstabilkan hormone, banyak lagi khasiat GLA Complex Shaklee ini..
Semuanya adalah seperti yang tersenarai di bawah..




Anda mahu seperti ini?

Jom pm/whatsapp/telegram saya 

Zati +6013-4616303

Harga pasaran GLA Complex Shaklee: RM 74

TAPI, MAI DAPATKAN HARGA TERBAIK DARI SAYA BERSERTA KONSULTASI PERCUMA.

In sha Allah saya akan consult dengan cara pemakanan yang betul khas untuk anda yang menjadi pelanggan saya.

Jom pm/whatsapp/telegram saya 
Zati +6013-4616303

Tqia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...